Dobrodošli na spletni poročni sejem

Poročni prstani so sestavni del poroke. Če so vam všeč, potem ga zagotovo potrebujete. Dobrodošli v branju našega bloga z naslovom Poročni prstani, kjer razkrivamo vse zadnje trende o poročnih prstanih, od različnih vrst vrst materialov do dragih kamnov in kosov. Med drugim pa tudi razkrivamo kako ugotoviti kakšen prstan želi vaša izbranka, brez da bi jo o tem posebej spraševali. Pisali bomo tudi kako ugotoviti velikost obroča poročnega prstana.

Vse o kamnih – diamanti in biseri

Očitno je da so diamanti najboljši prijatelji žensk. Znani so po svojem lepem videzu in dejstvu, da so diamanti najtežja snov na zemlji. Ste mogoče vedeli, da je edina stvar, ki lahko opraska diamant še en diamant? Ampak, ne storita napake, saj so diamanti zelo dragi. Pri izbiri diamanta morata paziti na kakovost 4 diamantov. Dva diamanta enake velikosti se lahko močno razlikujeta v ceni. Boljša je barva (manj rumena), bolj jasen je diamant – več boste zanj plačali. Če iščete nekaj povsem edinstvenega se lahko odločite za Polki diamantni prstan – prstan z naravnim, nerezanim diamantom. Prav tako lepe romantične prstane naredijo biseri. Ali ste mogoče vedeli, da so biseri edini dragulji, ki jih je ustvarila živa žival. Pomanjkljivost je v tem, da se lahko hitro opraskajo.

Poročne kovine in materiali.

Ko gre za material, iz katerega je izdelan poročni prstan, so najboljše trde kovine, saj mora vaš poročni prstan trajati vse življenje. To je eden od razlogov, zakaj ljubimo Platino! Platina je znan po svoji izjemni trdoti in čudoviti beli barvi, ki nikoli ne zbledi. Edina uganka ali se bomo odločili za Platino je cena. Potem je tu še zlato. Tri najbolj priljubljene odtenke zlata so: rumeno zlato, belo zlato in rožnato zlato. Bolj tradicionalna nevesta bo ljubila rumeno zlato, medtem ko je rožnato zlato trenutno zelo priljubljeno. Poročni prstani iz belega zlata so običajno prevlečeni in zato lahko sčasoma izgubijo svojo belo barvo.

Srebrna je tudi ena naših najljubših kovin, ker je poceni in lepa, vendar je pomembno vedeti, da se lahko srebro preprosto opraska. Če imate občutljivo kožo, morate razmisliti o titanu. Titan je temnejša kovina, vendar je super močna in vzdržljiva, čeprav ima manjšo težo. Ko gre za nabiranje popolne kovine za moški poročni prstan Priporočamo dobro staro zvesto nerjavno jeklo, ker je poceni, močna, vzdržljiva, in odporna na praske.

Poročni prstani

Poročni prstani so izdelani tudi iz drugih materialov:

Keramike: Ne, niso narejeni iz enakega materiala kot vaša kavna skodelica! Čeprav se imenuje keramično pa je pravzaprav super močna spojina iz titana in keramike, imenovana titanov kabrid – zelo priljubljena za moške obroče. 

Volfram: Večinoma gre za moške poročne prstane. Poglejte med našimi ponudniki poročnih prstanov in povprašajte po svojem. 

Cirkonij: Kovinska odporna kovina se uporablja tudi v jedrskih reaktorjih.

Les: Leseni poročni prstani so nov trend! Namesto, da bi bil celoten poročni prstan iz lesa, ki ne bi bil zelo trpežen je les vstavljen v prstan, ki pa je pretežno iz kovine. Oglejte si podjetje, ki izdeluje predvsem lesene prstane. 

Kako ugotoviti velikost zaročnega prstana?

Fantje, to je super pomembno! Si predstavljaš da se ji po najbolj romantičnem dogodku ne bi prilagajal poročni prstan? Groza. Najlažji način, da ugotovite velikost poročnega prstana za vašo izbranke je, da ‘ukradete’ enega izmed njenih prstanov, ki jih običajno nosi na svojem prstancu. Na ta način boste 100% prepričani, da bo prstan primeren. Da bi ugotovili velikost lahko njen prstan pritrdite na svoj prst. Označite položaj na prstu da se zatakne nato pa pojdite k zlatarju da skupaj ugotovita kakšna je njena velikost. Obstaja še en trik, le da morate pri tem biti prepričana da lahko tvoja prijateljica ali mama obdrži skrivnost. Prosite jih, da skupaj pobrskate po izbrankini omari. Na ta način lahko mami ali prijateljici predlagate prilaganje prstanov in od tam lahko razprava pripelje do velikosti prstana. 

Podobne objave

Pusti komentar