Dobrodošli na spletni poročni sejem

Preden začnete z iskanjem kdo bo vajin poročni fotograf se morata najprej odločiti, kateri tip poročne fotografije boste raje izbrali, saj vam bo to pomagalo pri izbiri poročnega fotografa. Poročni fotograf bo tisti, katerih izdelki bodo živeli večno. Pri izbiri različnih tipov poročnih fotografij vam lahko pomagajo različni blogi ali Instagram profil. Pod določenimi ključnimi besedami, lahko rezultate iščete tako v slovenskem kot tujem jeziku. Ne pozabite, da vam v ožji izbor ni potrebno dodati enega samega sloga, saj mnogi poročni fotografi ustvarjajo v različnih slogih poročne fotografije. Samo v primeru če vas impresionira samo določen poročni slog stopite v kontakt s fotografom, ki se ukvarja samo s to zvrstjo.

Začnite z iskanjem poročnega fotografa na naši spletni platformi Vajin dan. Poglejte si profile poročnih fotografov, da si ogledate njihov portfelj poročnih fotografij. S tem boste seveda lahko ugotovili njihov poročni stil. Če je možno si oglejte tudi odzive strank.

Ko ste svoj kratek seznam zožili na dva ali tri potencialne fotografe , se z njimi osebno sestanite (ali vsaj preko video klica) in preverite, ali se v njihovi družbi počutite udobno. Medsebojna komunikacija in ujemanje je ključnega pomena. Mogoče celo bolj, kot njihove fotografske sposobnosti. Celoten poročni dan boste namreč preživeli s to osebo, zato je res pomembno da se z njo tudi ujamete. 

V kakšnih poročnih slogih se specializirate?

Večina fotografov uporablja več različnih stilov poročne fotografije. Vseeno je smiselno vprašati po njihovem slogu, saj so mogoče specializirani zgolj za portretne fotografije, ki pa vam mogoče ne ustreza. 

Bodo poročne fotografije videti retuširane in barvno usklajene? 

Sama se morata odločiti kakšna zvrst vama bolj odgovarja. Stil nekaterih fotografov je, da ustvarjajo večinoma črno bele fotografije. V primeru, da sta vidva zaljubljena v barve se o tem raje prej pozanimajte s fotografom, da na koncu ne bi prišlo do nevšečnosti. 

Koliko porok ste posneli in koliko jih naredite v enem letu? Tudi, kateri je vaš najljubši del poročnega dne in letni čas za snemanje?

Drži, da moramo dati novim fotografom priložnost. A običajno je cena pri njih nižja, saj je njihov portfelj še povsem prazen. Vseeno pa so poroke tista stvar, za katero so se odločili in skozi prakso postajaš vse boljši in boljši. Na koncu pa se bosta vidva odločila ali bosta malo tvegala, plačala nekoliko nižjo ceno in priložnost dala mlademu fotografu. 

Kaj natančno je vključeno v vaše pakete?

Preden fotografu nakažete plačilo, sklenite pogodbo, na kateri bo jasno opredeljeno kaj zajema vaš paket. 

Koliko ur pokritosti dobimo? Kakšna je pristojbina za nadure?

Boste moj dejanski fotograf ali bo to eden izmed vaših sodelavcev?

Pozanimajte se, ali bo fotograf dejanska oseba, s katero ste v kontaktu ali se bo namesto njega na vajin poročni dan oglasil kdo drug? Posel poročne fotografije cveti, zato se dogaja da je v enem podjetju fotografov več. 

Ali imate rezervne fotografe, ki bodo snemali poroko, če ste bolni?

Nesreča nikoli ne počiva zato se lahko zgodi da vašega fotografa tik pred poroko napade virus in se vajine poroke ne bo uspel udeležiti. V tem primeru je super, da na poroko namesto njega pride nekdo izmed njegovih (zunanjin) sodelavcev. 

Kako dolgo po poroki lahko vidimo fotografije?

Kako se usklajujete z mojim poročnim snemalcem? Kako nameravate sodelovati?

Kaj boste oblekli?

Poročni fotograf naj bo čimbolj neopazen, zato se pred poroko uskladite, kakšne barve oblek boste nosili vi in kakšne – če se da, naj nosi on. 

Poročni fotografi

Vsi poročni fotografi na enem mestu. Napišite jim sporočilo in se dogovorite za sestanek.

Pusti komentar