Dobrodošli na spletni poročni sejem

Pri načrtovanju poroke je potrebno misliti na veliko stvari. Kakšna pa je na koncu cena poroke, ki jo je potrebno plačati? 

V primeru, da ne poznate nikogar, ki je lastnik skednja, šotora ali velike dvorane potem bo najem prizorišča zagotovo strošek, ki se mu ne moreta izogniti. Povprečni strošek najema prostora 500€, odvisno od kraja najema oziroma od vsebine, ki jo določeni ponudniki ponujajo.

Če se odločimo, da poroko ne bomo izpeljali samo s pričami in matičarjem potem je potrebno sodelovanje vsaj z desetimi poročnimi ponudniki. Na kratko si poglejmo, kakšna je povprečna cena poroke oziroma povprečna cena poročnih ponudnikov.

Poročni fotograf

Za poročnega fotografa boste v povprečju odšteli 700€. Cena je po navadi odvisna od razdalje fotografa do poročnega obreda (potni stroški) ter od tega ali je na poročnem obredu prisoten sam ali sodeluje še s kakšnim fotografom. Cena za dva fotografa je seveda višja, je pa res, da v tem primeru iz objektiva zagotovo ni izvzet noben večni trenutek. V primeru da se odločite tudi za poročno snemanje pa je cena videa od 600€ naprej.

Poročni šopek

Stroški poročnega cvetja se razlikujejo od želja, ki jih imata na vajin dan. Samo za poročni šopek se v povprečju zapravi 100€.

Poročna torta

Ponudniki vam bodo za kos v povprečju zaračunali od 2,5€ naprej. Na ceno vpliva število nadstropij poročne torte, in posebne želje (motiv, veganska, brez oreščkov, brez glutena). Za 70 svatov bi bila torej cena 175€. Na spletni platformi Vajin dan vam predlagamo, da si še danes ogledate zbirko poročnih slaščičarjev in čim hitreje pošljete povpraševanje saj imajo  več mesečne čakalne vrste.

Pogostitev svatov

Gre za največji strošek poroke. Cene več hodnih menijev se gibljejo od 30€ naprej k čemur je potrebno prišteti še vsaj 15€ na osebo za pijačo.

Poročna obleka s čevlji zanjo in zanj

Cene poročnih oblek za bodoči zakonski par se gibljejo v povprečju okoli 1200€. Cene so skorajda primerljive s stroški najema obleke zato večina o najemu vseeno ne razmišlja.

Poročni prstan zanjo in zanj

Cene prstanov se močno razlikujejo glede na izbiro materiala, kakovost, kompleksnost in morebitne gravure. Poročni prstani že dolgo niso več le tanki obročki pač pa prave mojstrovine. Slovenci za poročna prstana v povprečju zapravijo 750€.

Poročna zabava z DJ-em

Najbolj varna je izbira po priporočilu. Če poznate band ali DJ-a, ki je že igral na prijateljevi zabavi, poroki, ki je vodil prireditev ali drugače animiral ljudi, zaprosite za njegov kontakt. Cene velikokrat niso fiksne in se sklepajo po dogovoru. Gibljejo se od 500 evrov naprej, včasih pa je treba plačati tudi prenočišče in zajtrk za nastopajoče.

Poročno potovanje

Med priljubljenimi destinacijami so Maldivi, Zanzibar, Havaji, Tajska in druge eksotične dežele. Če za zgled vzamemo Matejo in Bojana (povzeto po Azimut360.si), ki bosta teden dni preživela na Zanzibarju v hotelu s štirimi zvezdicami, se razvajala na plaži, masažah in spoznavala lepote dežele, naj povemo, da bosta za potovanje odštela okoli 3500€. Še prehitro bo minilo!

Koliko stane poroka do tu?

Če seštejemo vse stroške ugotovimo da bosta ženin in nevesta za načrtovanje in organizacijo poroke potrebovala vsaj 11.000€. Ker pa se pri večjih projektih (v katerega pa zagotovo spada poroka) vedno kaj zatakne predlagamo, da imate na zalogi vsaj kakšen dodaten evro. Glede na dobro obrestno mero posojil, pa tudi ideja o najemu posojila ni zanemarljiva. Znesek poplačila kredita do 10.000 je namreč brezplačen. 

V kolikor še nimate zbranih poročnih ponudnikov predlagamo da se sprehodite skozi našo spletno stran, si do dobra ogledata storitve naših ponudnikov in jih kontaktirajte preko obrazca. Tukaj si lahko ogledate naše najbolj priljubljene ponudnike. 

Najdi svojega poročnega ponudnika!

Podobne objave

Pusti komentar