Dobrodošli na spletni poročni sejem

Imate spopadanje s strahom pri izdelavi seznama gostov? Z nekaj nasvetov vam ga bomo pomagali premagati. 

 

Sestavljanje seznama gostov zagotovo ni tako zanimivo kot okušanje poročne torte, a sledite našim nasvetom in zadeva ne bo postala tako grozna kot sprva izgleda. 

  1. Preden sprejmete finančno pomoč, dobro premislite o seznamu gostov. 

Glede svojih pričakovanj morate biti jasni. Še posebej če k vašemu proračunu prispevajo tudi vajini starši. Tudi v primeru, da poroko plačate sami, je zaželeno da se obe družini zbereta skupaj in jim predstavita seznam gostov, da kasneje ne pride do presenečenj.   

nasvet: Običajno je na poroki polovica svatov iz strani ženina in neveste, starši po vsaki strani pa jih imajo po četrtino. Torej, če želite na poroko povabiti 100 ljudi, bo vaših gostov 50 prav tako število pa tudi gostov iz strani vajinih staršev. 

   2. Oblikujte svoj sanjski seznam

Pri načrtovanju seznama gostov pomislite na prav vse ljudi, ki so vas v življenju zaznamovali. Morda trenutno niste z njimi več v neposrednem kontaktu, a v preteklosti so bili pomemben del vaše zgodbe in lepo je, da jih povabiti na tako pomemben dogodek kot je poroka. Če boste omejeni s številom  svatov se zna narediti, da boste v kateremu izmed naslednjih korakov morali koga iz seznama odstraniti, a ne skrbite. Za zdaj razmišljajte široko. 

3. Pri seznamu gostov bodite realni glede števila gostov, da se kasneje izognete stresu. 

Rezanje številk ni najbolj glamurozen del načrtovanja porok a zagotovo boste na poroki imeli omejitev glede števila gostov. Če ne drugače, se zna zgoditi, da vam jo bo določil ponudnik poročnega prostora, saj na primer njihova kapaciteta prostora zadošča samo za 60 svatov. Vaš proračun in velikost prizorišča sta glavna dejavnika pri načrtovanju seznama gostov. 

4. Postavite pravila za rezanje seznama in jih dejansko upoštevajte

Čas je da se vrnete v realnost in začnete s krajšanjem vaše sanjskega seznama gostov, dokler ne dosežete pravega števila. Najlažji način za zmanjšanje seznama je določitev pravil in njihovo upoštevanje. Obljubimo, da bo na dolgi rok lažje in da se boste izognili morebitnim dramam. In na kaj pomislimo ko omenimo pravila? Tukaj je nekaj najpogostejših. 

Pravilo 1: Če se nobeden od vaju ni pogovarjal z njim ali vsaj o njim ga ne povabita
Pravilo 2: Če se nobeden od vaju z njim ni slišal dlje kot v zadnjih treh letih, ga ne povabita
Pravilo 3: Če je kdo na seznamu samo zato, ker se počutite krive, da ste jih zapustili jih ne povabite. 

5. Naredite dva poročna seznama

Ta majhna skrivnost bo ostala med nami. Dva seznama vam bosta pomagala, da boste na svojo poroko dobili čimveč ljudi in pri tem ne boste spreminjali svojega proračuna. Zagotovo se bo namreč zgodilo, da bo na datum vajine poroke kakšen svat že imel druge zadolžitve. Seznam A bo sestavljen iz oseb, katere si ne morete predstavljati da bi manjkale na vaši poroki (družina in najboljši prijatelji). Oni bodo prejeli prvi krog vabil. Na drugem seznamu pa postopoma pošiljate vabila in ko dobivate odziv da se kateri od povabljenih ne more udeležiti vajine poroke pošljete vabilo naslednjemu na seznamu. Pomembno je da prvi krog vabil pošljete dovolj časa do poroke, saj zadnje dva tedna pred poroko zagotovo nihče ne želi prejeti vabila. 

6. Ne dovolite da bi vajini starši prevzeli vajeti v svoje roke

Ne pozabiti, to je vajin dan in vajina poroka. 

Podobne objave

Pusti komentar